Bucurestiul traieste intr-o perpetua trepidatie. Haotic si cu pedala de acceleratie apasata tot timpul pana in podea. De regula, cei care sosesc in vizita la Bucuresti au treburi urgente de rezolvat si spera sa plece cat mai repede. Cu ce pleaca? Cu niste impresii pe care le impartasesc pe forumul Jurnalului National. Si intra in conflict cu cititorii bucuresteni.
"Intotdeauna am crezut ca expresia Micul Paris reprezinta o mica ironie mai mult sau mai putin voluntara." Parerea lui Sonykus, din Cluj, poate fi o sinteza a tuturor opiniilor exprimate in scrisori si pe forumurile editiei electronice a Jurnalului National de cititorii seriei de reportaje dedicate redescoperirii Capitalei Romaniei. Puncte de vedere dintre cele mai variate. Katrina, de exemplu, este convinsa ca Bucurestiul este cea mai urata "kapitala" din Europa de Est si incearca o explicatie: "Nu stiu cine a inventat kestia ku Mikul Paris. Probabil n-au vazut in viata lor kum arata Parisul". Radu sustine ca "Bucurestiul anilor â30 era un harb pretentios" in raport cu alte capitale europene, iar acum este "mort si ingropat". Cititorul care semneaza "de departe" atenueaza putin spusele lui Radu, invocand, in favoarea denumirii de Mic Paris, "artisti, scriitori, muzicieni... oameni de cultura"; dar, crede semnatarul randurilor din care tocmai am citat, dupa o dictatura comunista si ani de tranzitie exista riscul ca ultimii oameni de cultura sa plece, iar atunci din oras "vor ramane doar gunoaiele".
RASPANTIE. Vechi fatade si stalpi scorojiti, decor pentru iubirile din care, poate, se vor naste bucuresteni mai fericiti Bucurestiul traieste intr-o perpetua trepidatie. Haotic si cu pedala de acceleratie apasata tot timpul pana in podea. De regula, cei care sosesc in vizita la Bucuresti au treburi urgente de rezolvat si spera sa plece cat mai repede. Cu ce pleaca? Cu niste impresii pe care le im