Calin Hera constata ca tanara generatie de politicieni imprumuta proastele obiceiuri ale celor mai in varsta.
Spre deosebire de vremea PSD-ului, pe coruptii de acum ii vedem in catuse.
Stimati concetateni, am doua vesti, una rea si una buna. Vestea rea: noua generatie de politicieni are prea multi corupti. Sunt prea multe figuri dubioase si la Alianta Dreptate si Adevar.
Oameni votati cu entuziasm si cu revolta fata de regimul corupt Adrian Nastase-Ion Iliescu. "Afacerea Copou", in care prefectul anului 2005, un tinerel de 32 de ani, devine spagarul zilei, e ca o lovitura de maciuca in buna credinta a noastra, a celor simpli.
Vestea buna: spre deosebire de vremea PSD-ului, pe astia de acum ii vedem in catuse. E o schimbare, sa recunoastem. Nu e schimbarea pe care ne-am dorit-o. Era de preferat ca noua putere sa fie curata si pusa pe lucru intru Romania, nu pe capatuiala.
Acum, intram in povestea aia cu marul putred. Riscul principal: lehamitea generala atunci cand vine vorba de politicieni, indiferent de culoarea politica. Si satisfactia celor deja compromisi (din PSD, de exemplu) care vor spune: si voi sunteti la fel! (Vechea strategie, in care e mai la indemana sa demonstrezi ca adversarul are si el bube decat ca tu esti curat.)
O alta belea in care ne duce "Afacerea Copou": lipsa de incredere, de perspectiva, deznadejdea care te incearca atunci cand tinerii sunt la fel ca batranii pe care ar trebui sa-i inlocuiasca.
De mai bine de 15 ani, vorbim despre noua generatie, europeana, care va duce Romania pe cele mai inalte culmi. Se pare insa ca tranzitia a durat prea mult.
Se pare ca raul facut de Iliescu & Co. a fost mai mare decat am banuit: i-a facut pe multi tineri sa semene cu ei, cu baronii politicii romanesti, sa se molipseasca. Prea putine modele autentice (si a