O delegatie multinationala de evaluatori, ce cuprinde experti in dezvoltare economica din cadrul mai multor regiuni europene membre ARE, se va afla in judetul Alba timp de o saptamana in cadrul celei de-a doua faze a Proiectului de evaluare reciproca lansat de Ansamblul Regiunilor Europene (ARE).
Expertii europeni vor avea intalniri cu responsabili din administratia judeteana si cea locala, cu oameni de afaceri, reprezentanti ai ONG si vor vizita mai multe obiective economice din judet. Proiectul a fost lansat la Alba Iulia in urma cu aproximativ 4 luni, de catre secretarul general ARE, Klaus Klipp, Alba fiind judet-pilot in cadrul acestui proiect.
Conform informatiilor obtinute de la Biroul de presa al CJ Alba, judetul Alba a fost selectat ca regiune-pilot pentru acest proiect dintre cele 250 de regiuni din 25 de tari, care sunt membre ARE.
In Europa de Sud-Est sunt 61 de regiuni care puteau atrage acest proiect, acestea fiind regiunile coordonate de Biroul ARE de la Alba Iulia: 35 de judete din Romania, doua din Moldova, doua din Bulgaria, 14 din Croatia, 7 din Bosnia-Hertegovina si un judet din Serbia-Muntenegru.
Scopul acestui proiect este dezvoltarea unui cuprinzator sistem de evaluare reciproca pentru politicile de dezvoltare economica regionala in Europa de Est si Sud-Est. Evaluarea reciproca inseamna efectuarea de vizite de cunoastere de catre un grup de reprezentanti de autoritati regionale intr-o regiune gazda, pentru a identifica punctele slabe si realizarile intr-un domeniu specific.
Evaluarile reciproce pot sa ajute autoritatile regionale sa inteleaga cat de bine sau de rau lucreaza si ofera o buna oportunitate reprezentantilor regionali sa invete unul de la celalalt.
Acest proiect va permite realizarea unui contact di