De obicei, un bloc de apartamente beneficiaza de cel putin acelasi numar de balcoane ca si numarul de apartamente de la etaje. In Cluj-Napoca insa, in zona Pietei Mihai Viteazu exista insa o exceptie de la regula: un bloc cu un singur balcon, pierdut pe o fatada cu patru etaje.
Blocul a fost construit in anii ‘60 in perioada in care economiile erau la ordinea zilei, secretarii de partid care reuseau economii insemnate fiind laudati de PCR. Blocul din Mihai Viteazu a fost proiectat cu balcoane la fiecare apartament. Numai ca proiectul a ajuns la secretarul de paretid, care, uitandu-se la deviz, a constatat ca nu ar strica o serie de economii.
Asa ca a intrebat proiectantul daca renuntarea la balcoane ar duce la economii vizibile. Cum acesta a raspuns ca da, secretarul de partid a inceput sa stearga cu radiera balcoanele. Numai ca, la un moment dat, a sunat telefonul si a fost chemat la o importanta sedinta de partid.
A lasat mapa proiectul pe masa si, cand s-a intors, l-a pus in mapa si la trimis la proiectant, care apoi l-a trimis la constructor. Acesta din urma a vazut ca fatada are un singur balcon, dar s-a gandit ca probabil apartamentul urmeaza sa fie al vreunui stab PCR, asa ca i s-a parut normal sa construiasca blocul cu un singur balcon! De obicei, un bloc de apartamente beneficiaza de cel putin acelasi numar de balcoane ca si numarul de apartamente de la etaje. In Cluj-Napoca insa, in zona Pietei Mihai Viteazu exista insa o exceptie de la regula: un bloc cu un singur balcon, pierdut pe o fatada cu patru etaje.
Blocul a fost construit in anii ‘60 in perioada in care economiile erau la ordinea zilei, secretarii de partid care reuseau economii insemnate fiind laudati de PCR. Blocul din Mihai Viteazu a fost proiectat cu balcoane la fiecare apartament. Numai ca proiectul a ajuns la secretarul de paretid, care, uitandu-se