Supa rece de castraveti.
Ingrediente (pentru 4 portii): 1 kg castraveti, 1/2 l supa de vita rece, degresata (sau Knorr+apa), 1 lingura smantana acrisoara, 1 lingurita marar verde tocat, 1 catel de usturoi, 1 varf de cutit chimen macinat, sare, piper proaspat macinat.
Mod de preparare:
Se spala castravetii si se taie - din bucata de la mijloc - mai multe felii subtiri de tot, care se pun deoparte pentru garnisit... Restul castravetilor se taie mai intai in doua si pe urma cubulete. Usturoiul curatat se toaca marunt.
Se pun cubuletele de castravete in robotul de bucatarie, se toarna peste ele supa de carne (rece), se adauga smantana, usturoiul, chimenul si mararul, se gusta de sare si piper si se mixeaza.
Se imbraca marginile celor 4 farfurii cu felii subtiri de castravete si feliile care raman se taie fasii subtiri si se pun la mijlocul farfuriilor. Se toarna peste ele supa, se garniseste cu putin marar tocat si se serveste rece.
Sufleu de ciuperci cu ou
Ingrediente (pentru 4 portii): 600 g ciuperci, 1 ceapa mare, sare, piper, 2 linguri ulei, 1/8 l smantana dulce, 1/8 l smantana acrisoara, 1/8 l frisca nebatuta, 30 g parmezan (sau cascaval) ras, 1/2 legatura patrunjel verde, 1 varf de cutit piper de Cayenne, 3 oua + 1 galbenus. In plus: inca putin parmezan (cascaval) ras, bucatele de unt, unt si pesmet pentru forma, patrunjel verde pentru presarat deasupra.
Mod de preparare:
Se spala ciupercile, se curata si se taie felii ceva mai groase. Patrunjelul ales si spalat se toaca marunt. Ceapa se curata, se taie fideluta si se rumeneste in uleiul incins. Se adauga ciupercile, se sareaza, se pipereaza si se calesc pana ce isi lasa zeama, dupa care se strecoara printr-o sita, iar zeama se pune deoparte.
Se-ncinge cuptorul la 200gr..
Se bate bine zeama de la ciuperci cu smantana dulce si acrisoara