"Ori o facem sa intre in legalitate, ori darimam biserica!". Este abordarea primarului Brailei, Constantin Cibu, referitor la situatia bisericii parohiale Sfintul Antonie cel Mare, situata in cartierul Vidin.
Lacasului de cult i-a fost aprobat de catre Consiliul Local Municipal, in anul 1995, un anumit amplasament, insa, de fapt, biserica a fost construita pe un alt amplasament. Acum, la 11 ani de la prima solicitare de teren, reprezentantii bisericii au revenit cu o noua cerere, vizind terenul efectiv ocupat de constructie, in ideea in care insa va pastra si lotul atribuit anterior, pentru a realiza acolo clopotnita si citeva anexe. "Amplasamentul actual a fost stabilit de comun acord de catre Episcopia Dunarii de Jos, cu administratia publica. Pe acest amplasament s-a construit biserica actuala si caminul de vizitare, in suprafata de 197 mp. Pe terenul solicitat a fi atribuit prin incredintare directa se vor realiza urmatoarele constructii: clopotnita - 39 mp si anexe (oficiu parohial, spatiu de depozitare, grup sanitar)-149 mp. Diferenta de 807 mp reprezinta spatiu de protectie si folosinta comuna pentru biserica", se arata in raportul prezentat consilierilor.
Unii dintre acestia au fost de parere ca nu este corect ca biserica sa-i puna in fata faptului implinit, sa construiasca pe un alt spatiu decit cel alocat si acum sa vrea sa i se incredinteze terenul pe care a facut de fapt constructia si, in plus, sa mai pastreze si lotul primit anterior. Arhitectul-sef Marcel Marinescu a explicat, senin, ca portiunea de teren alocata initial, inca nefolosita, biserica vrea sa o pastreze si deja a ingradit-o "ca sa aiba grija de ea, sa o gospodareasca, sa faca curat, sa mature".
"Noi nu putem face fata, nu avem suficienti oameni"
Consilierul PSD Sorin Bosneag a declarat ca acesta este un nou caz reprezentat