Incriminata si discreditata, rand pe rand, de Ministerul Justitiei si Societatea pentru Justitie, judecatoarea Florica Bejinaru a sesizat Parchetul General, cerandu-i sa faca verificari privind nerespectarea Legii 187/1999 privind accesul la propriul dosar si deconspirarea Securitatii ca politie politica.
Sustinand ca ceea ce i se intampla "este un act de politie politica exercitat prin presiuni mediatice de ministrul Justitiei Monica Macovei", judecatoarea Bejinaru citeaza una dintre declaratiile de presa ale ministrului, potrivit careia daca va continua sa fie protejata de colegii sai, vor exista saptamanal, in presa, articole care sa discrediteze institutia: "Aici ar trebui ca ceilalti membri CSM, colegii ei, sa discute cu ea. Pana acum au protejat-o si i-au spus sa nu isi dea demisia, dar poate sa isi schimbe aceasta atitudine. Daca nu, vor vedea saptamanal in presa cate un articol pe tema asta care afecteaza credibilitatea institutiei".
In sprijinul afirmatiilor sale, judecatoarea precizeaza ca, prin decizia 141/2005, CNSAS a constatat ca nu a fost agent sau colaborator al Securitatii, ca politie politica, pentru ca ulterior sa se pronunte in contradictie cu prima decizie. "La data de 18 mai 2006, fara un temei legal care sa ii permita sa se pronunte din nou in baza aceluiasi material probator, Colegiul CNSAS a pronuntat decizia nr.166/18 mai 2006 prin care, fara a ma cita, a dat un verdict contrar primei decizii, pe care in aceeasi zi l-a si dat publicitatii", sustine judecatoarea afirmand ca, astfel, au fost incalcate dispozitiile art. 15 alin. 6 si art. 31 alin. 7 din Legea 187/1999.
"Sustin ca unii membri CNSAS au incalcat deontologia profesionala prin aceea ca nu au asigurat confidentialitatea si secretul documentelor si informatiilor administrate. Prin decizia nr. 255/2006 mi-a fost admisa contestatia impotriva deciziei nr.166/18 mai 2006