„Bacalaureanzii” de toamnă şi-au cules ieri roadele muncii din ultimele două săptămâni. Listele cu rezultate afişau lipsa de interes şi faptul că, odată desconsiderată, educaţia şcolară prinde mai greu după terminarea liceului. Aproape 60% dintre candidaţi care au participat la cea de-a doua sesiune de Bacalaureat au fost „inapţi” din punct de vedere a pregătirii şcolare, fiind declaraţi „respinşi”. Procentul promovabilităţii s-a oprit la 41,29%.
La ediţia care s-a încheiat vinerea trecută au participat 2.203 de elevi, majoritatea lor promovând la zi liceul. Partea bună este că nu prea s-a absentat, procentul „chiulangiilor” fiind de 8,31%. 6 candidaţi au fost eliminaţi. 1.180 de candidaţi au picat, iar 834 au fost declaraţi respinşi.
Tranşele de medii arată că reuşita lor a fost una chinuită. 58,75% au luat medii de trecere între 6 şi 6,99, 34% între 7 şi 7,99, iar numărul celor cu medii mai bune este insignifiant. Nici un candidat nu a obţinut media 10.
80% dintre candidaţii de la fără frecvenţă sau frecvenţă redusă nu au reuşit să promoveze.
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov au declarat că un asemenea rezultat este normal, ba chiar „fericit” pentru cea de-a doua sesiune de Bacalaureat. „Bacalaureanzii” de toamnă şi-au cules ieri roadele muncii din ultimele două săptămâni. Listele cu rezultate afişau lipsa de interes şi faptul că, odată desconsiderată, educaţia şcolară prinde mai greu după terminarea liceului. Aproape 60% dintre candidaţi care au participat la cea de-a doua sesiune de Bacalaureat au fost „inapţi” din punct de vedere a pregătirii şcolare, fiind declaraţi „respinşi”. Procentul promovabilităţii s-a oprit la 41,29%.
La ediţia care s-a încheiat vinerea trecută au participat 2.203 de elevi, majoritatea lor promovând la zi liceul. Partea bună este că nu prea s-a absentat, procentul „chiulangiilor” fiind