Prin implicarea directa a conducerii Politiei Comunitare Braila s-a mai facut un pas spre eliberarea strazilor municipiului de gunoaiele aruncate de cetatenii lipsiti de bun simt in asa-numitele halde neorganizate. "Am formulat o cerere catre firma "Tracon", sa accepte, fara plata, o cantitate de deseuri la groapa ecologica si am primit raspuns afirmativ. Astfel, "Tracon" a fost dispusa sa primeasca la groapa 250 tone de deseuri fara sa perceapa taxa de inmagazinare, deci cu titlu de sponsorizare", ne-a informatTraian Jipa, directorul Politiei Comunitare. Tot acesta ne-a spus ca doi dintre cei trei operatori de salubritate din Braila au fost de acord sa sponsorizeze, la rindul lor, ridicind gunoaiele si transportindu-le gratuit pina la groapa ecologica. Este vorba despre RER si "Braicata". Potrivit directorului Jipa, "Eco" a refuzat sa faca acelasi lucru, pe motiv ca nu isi permite sa efectueze munca voluntara. "Adevarul e ca "Eco" sta cel mai prost cu incasarile, deoarece are, pe sectorul gestionat, foarte multi cetateni care refuza sa semneze contractul de salubritate si sa plateasca taxele aferente", ne-a mai declarat Traian Jipa. Astfel, Vidinul si Brailita, cartierele gestionate de "Eco", din punctul de vedere al salubrizarii, are sansele cele mai reduse sa scape de haldele de gunoi.
Primele halde desfiintate in cadrul acestui program de sponsorizari au fost cea de linga zidul Spitalului de Psihiatrie, despre care s-a facut referire intr-un articol recent publicat de cotidianul nostru, si cea de linga Scoala nr. 10, care apare periodic, din cauza citorva locatari de rea-credinta din strada Stefan cel Mare.
Conducerea Politiei Comunitare spune ca, odata cu desfiintarea haldelor, se vor inaspri masurile luate impotriva celor ce arunca gunoaie in aceste zone.
Prin implicarea directa a conducerii Politiei Comunitare Braila s-a mai facut u