Primarul comunei bihorene Osorhei, Ioan Codau, va ramane in functie, desi a fost contestat de locuitori. Prefectul judetului, Ilie Bolojan, a declarat ca nu exista probe suficiente care sa justifice organizarea unui referendum pentru inlocuirea edilului.
Ramane de vazut, insa, daca din plangerile penale, facute de locuitorii din Osorhei impotriva primarului, va reiesi ca acesta a comis ilegalitati, asa cum a fost acuzat de alegatori.
O comisie numita de prefect a analizat atat tabelul cu semnaturile adunate de localnicii din Osorhei pentru referendum, cat si acuzatiile care ii sunt aduse edilului de oamenii din comuna. Concluzile arata, insa, ca nu se impune organizarea unei astfel de actiuni pentru inlocuirea lui Codau. "Este o problema foarte neplacuta si grava.
Sunt tot soiul de conflicte personale intre primar si o serie de localnici, dar eu nu pot face nimic daca nu am acte care sa dovedeasca acuzatiile. Ne trebuie motive care sa stea in picioare cu documente. Tot ce pot face localnicii acum este ca la urmatoarele alegeri, daca primarul mai candideaza, sa nu-l mai aleaga.
Ramane de vazut si care vor fi concluziile Politiei si ale Parchetului in legatura cu plangerile facute pe numele primarului. Deocamdata stiu doar ca in cazul unei plangeri penale s-a dat curs la ancheta, insa mai multe amanunte nu vom afla decat la final", a declarat prefectul Ilie Bolojan.
Tabel cu semnaturi, verificat de trei ori
de Prefectura
Reprezentantul Guvernului in teritoriu a adaugat ca in Osorhei, conflictul dintre edil si un grup de locuitori a inceput in urma cu cativa ani, insa lucrurile au evoluat pana in momentul in care oamenii au incercat sa declanseze procedurile pentru organizarea unui referendum in vederea schimbarii actualului primar.
Localnicii s-au declarat nemultumiti de activitatea edilului si l-au