Orasul suporta putine lucrari de refacere a infrastructurii strazilor in acelasi timp, afirma reprezentantii Primariei Primaria Bucuresti mai are de cheltuit pana la sfarsitul anului pentru investitii in infrastructura 1 miliard de euro, adica doua treimi din bugetul alocat la inceputul anului. Situatia este similara cu cea de la nivel guvernamental, administratia publica centrala nereusind sa cheltuie decat jumatate din bugetul alocat pentru investitii pe primul semestru.
Primaria Capitalei are la dispozitie in acest an un buget de circa 1,5 mld. euro, strans in proportii aproape egale din taxe si impozite, o importanta emisiune de obligatiuni municipale si credite atrase de la Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare si Banca Europeana de Investitii.
"Din bugetul pe anul acesta s-a cheltuit aproximativ o treime, grosul lucrarilor fiind in lunile iulie, august si septembrie. Nu m-as pronunta sa declar ca banii nu vor fi cheltuiti pana la sfarsitul anului, deoarece Primaria urmeaza sa demareze si alte proiecte", declara Gheorghe Udriste, directorul Directiei Transporturi, Drumuri Sistematizarea Circulatiei din cadrul PMB.
Peste douazeci de firme de constructii, inclusiv firme straine, printre care Sorocam, Eurovia, Tehnologica Radion, Euroconstruct Trading 98, Han Group, Strabag sau Astaldi se lupta in acest an pentru atribuirea proiectelor de mari dimensiuni din Bucuresti.
"Din cauza faptului ca orasul nu suporta desfasurarea mai multor proiecte de mare amploare in acelasi timp, impresia generala este ca ne miscam greu. Cu toate acestea, Primaria are, in diferite stadii, numeroase proiecte de infrastructura, care se intind pe mai multi ani", afirma Udriste.
Acesta este si unul dintre motivele pentru care au fost cheltuiti doar o parte din banii de care dispune Primaria in acest an.
Pentru lucrarile de reabilitare a inf