Singurul care a ramas pe pozitii, total izolat si intelegand ca jocul sau politic in PSD nu mai are nici o miza, este Ion Iliescu.
Curatenia de toamna
Reintrarea in scena, chiar daca s-a petrecut in mod discret, a liderului grupului de la Cluj, Ioan Rus, a fost un semnal puternic, pe care antrenatul Geoana a stiut sa-l speculeze. De fapt, Geoana a avut, sambata, o intalnire cu Rus si Dincu la Cluj, unde, cu siguranta, nu au vorbit doar despre starea vremii.
Cert este ca deciziile luate, luni, in BPN au zdruncinat puternic pozitiile anti-reformistilor din partid, care, intamplator, sunt chiar cei apropiati lui Ion Iliescu.
Ion Solcanu, Valer Dorneanu, Tudor Mohora ori Rodica Stanoiu au fost trecuti in umbra, in locul lor aparand tineri precum Vasile Dincu ori Serban Nicolae, care, cu toate ca este considerat omul lui Iliescu, se pliaza si pe ideile reformiste ale grupului de la Cluj.
Nici Miron Mitrea nu s-a simtit prea bine in momentul in care, dupa sedinta BPN, nu a primit recomandare din partea partidului pentru candidatura la functia de vicepresedinte al Camerei Deputatilor, pe care, totusi, a castigat-o la votul in plen.
In toata aceasta schimbare de generatie, oarecum tacita, doar Ion Iliescu si-a pastrat functia, de fapt singura, care o mai are, aceea de lider al grupului senatorilor PSD. In schimb, il are drept adjunct pe Vasile Dincu, exponentul reintratului in scena grup de la Cluj.
Doua au fost elementele care au contribuit la decizia reimprospatarii, din mers, a PSD. S-a aruncat pe piata ideea cum ca Ion Iliescu sa nu mai fie lider de grup la Senat, ceea ce a coagulat grupul de sustinatori ai sai de la organizatia din Bucuresti, care au picat in plasa, neintelegand ca, de fapt, nu Iliescu este miza.
Cand, la sedinta BPN, pregatiti sa-l apere pe fostul presedinte, s-au trezit