Autoritatile din Alba au format patru echipe mobile care se vor afla in urmatoarele saptamani in teren, cu scopul combaterii traficului ilegal de lemn, mai ales in zona Muntilor Apuseni si pe Valea Sebesului, unde suprafete mari sunt pur si simplu defrisate.
Din echipele care vor monitoriza aceasta activitate fac parte reprezentanti ai Regiei Nationale a Padurilor, ai IPJ, membri ai Corpului de Control al Prefecturii si ai DGFP.
De asemenea, administratorul Drumurilor Nationale, impreuna cu Politia, va verifica daca masinile incarcate cu lemn respecta greutatea maxima admisa in functie de mijlocul de transport. Prefectul Cosmin Covaciu a spus, in acest sens, ca a solicitat Consiliului Judetean sa puna la dispozitie cantarul mobil achizitionat in urma cu mai bine de un an.
"De asemenea, Institutia Prefectului, Garda de Mediu si Finantele se vor deplasa la toate firmele care se ocupa cu prelucrarea lemnului. Daca se vor descoperi cantitati mai mari de lemne decat cele din acte, vor fi solicitate echipele mobile, vor fi confiscate si se vor aplica amenzi", a spus Covaciu.
Prefectul a mai afirmat ca in urmatoarele doua saptamani si lemnul depozitat pe marginea drumurilor va fi identificat si confiscat.
O initiativa similara a declansat si in urma cu cateva luni, cand Covaciu a declarat razboi "mafiei lemnului". Singurul rezultat vizibil a fost trecerea unui primar PSD cu "probleme" din acest punct de vedere la PNL, partid din care facea parte si prefectul.
Intre timp, mai multe firme continua sa rada suprafete mari de padure, mai ales pe Valea Sebesului, in Muntii Surianu, de unde pleaca zilnic zeci de masini cu material lemnos. Autoritatile din Alba au format patru echipe mobile care se vor afla in urmatoarele saptamani in teren, cu s