Batalia intre cei doi brokeri nu se duce, insa, doar pe frontul Transgaz. Atat Broker SA, cat si BT Securities vizeaza schimbari majore la nivelul dotarilor si al personalului in speranta de a-si depasi competitorul si a fi declarat societatea de servicii de investitii financiare numarul 1 a Clujului.
Cei doi competitori, Broker si BT Securities, abordeaza diferit participarea, alaturi de alte trei consortii, la licitatia pentru Transgaz. BT Securities afiseaza o nota optimista, pe cand presedintele Broker este mai degraba pesimist in privinta sanselor ca societatea pe care o conduce sa castige licitatia.
Inca de anul trecut ne gandeam sa participam la oferta publica pentru Transelectrica, insa conjunctura nu era prea buna. Intre timp, am crescut si noi, indicatorii macroeconomici arata mai bine in Romania, iar dobanzile au intrat pe un fagas favorabil.
Avem un CV valoros acum si o pozitionare buna pe piata pentru a emite pretentii pentru castigarea licitatiei la Transgaz, crede Rares Nilas - director general al BT Securities. Am creat un sindicat impreuna cu doua societati, HTI Valori Mobiliare si Delta Valori Mobiliare, cu experienta in astfel de operatiuni.
Totusi, sansele noastre de castig sunt mici, pentru ca oferta financiara reprezinta 40%, restul de 60% fiind elemente cu grad relativ de obiectivitate. Aceasta nu inseamna ca nu merita sa incercam, sustine, la randul sau, Petru Prunea, presedintele SSIF Broker.
Se bat si in investitii
BT Securities s-a mutat, in aceasta vara, in proaspat inaugurata cladire de birouri de clasa A din complexul Maestro Business Center, pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, unde s-a instalat la primul etaj. Este un spatiu de 680 mp, care permite sa ne desfasuram activitatea asa cum trebuie.
@N_P