Daca nu ai prins un loc in camin, te poti orienta spre o garsoniera in oras. Preturile sunt insa uriase, mai ales daca vrei confort si o zona buna.
Participarea la cea de-a doua sesiune de admitere nu-i retrogradeaza pe candidati in cursa pentru un loc in camin. Numarul locurilor de cazare puse la dispozitia "bobocilor" difera de la o institutie la alta.
La Universitatea Bucuresti, acestia concureaza umar la umar cu "veteranii" pentru unul din cele 4.900 de locuri din caminele din "Grozavesti", "Mihail Kogalniceanu", "Stoian Militaru", "Magurele" sau din "Fundeni", "Panduri", "Poligrafie", "Th. Pallady" si "C-Leu". Cele mai multe sunt rezervate pentru studentii de la Fizica, Limbi si Literaturi Straine sau Litere.
Inca o sansa
Pana pe 15 septembrie, viitorii studenti ai Academiei de Studii Economice trebuie sa depuna cereri pentru caminele universitatii. Aproape 1.000 de locuri din totalul de 4.800 - de cate dispune institutia - sunt disponibile pentru cei din anul I. Cei care nu primesc un raspuns favorabil nu trebuie sa se descurajeze: multi dintre norocosii de la inceputul anului se retrag sau merg in strainatate, cu burse.
In ceea ce priveste Universitatea Politehnica din Capitala, cererile au fost depuse imediat dupa ce tinerii care au dat examen in prima sesiune au fost admisi. Situatia nu este insa deloc roz: rectorul Ecaterina Andronescu spune ca, in general, doar 60% din cereri se pot rezolva.
Se maresc chiriile!
Avand in vedere faptul ca populatia din Cluj-Napoca este in proportie de 20% formata din studenti, cazarea in centrul universitar transilvanean devine o problema. In aceste conditii, doar studentii admisi pe locurile bugetate ale universitatilor de stat primesc locuri in camine, pentru care urmeaza sa plateasca o chirie de cel putin 75 de lei.
Cei ramasi pe dinafara - mai mult de 60% din tot