Dosariada a luat fata la tot ce era considerat foarte important din dorinta expresa a unora de a transforma deconspirarile in scandal politic. Actiunea CNSAS nu mai reprezinta in mintea multora decat un motiv de rafuiala. Puterea se lupta cu ea insasi, in timp ce opozitia, si nu numai, nu mai are liniste pana cand nu-l vede pe presedinte coborand in baston Dealul Cotroceniului.
Reforma este cantata pe la cursurile scolilor de vara de politicieni plictisiti, iar de coruptie se mai vorbeste doar atunci cand un demnitar este prins ca a luat mita. Daca nu aparea arestarea prefectului liberal din Iasi, inchis 29 de zile, atentia inaltilor demnitari ar fi avut un singur scop: razboiul cu CNSAS.
Din ceea ce vad si aud, nu prea mai sunt semne ca eradicarea coruptiei mai intereseaza Cancelaria de la Bucuresti. Sloganul "Fii drept, nu corupe" a capatat noi valente, altele decat cele la care facea referire ministrul Monica Macovei la inaugurarea Palatului de Justitie. Din acest motiv nu pot sa fiu de acord cu cei care vorbesc de coruptie la timpul trecut.
Au fost facuti niste pasi inainte mai ales dupa caderea PSD de la putere, insa pana la disparitia spagii ca fenomen social este cale lunga. Sunt dosare grele de coruptie inca nefinalizate, sunt destui politicieni implicati in afaceri dubioase, ca sa nu mai vorbesc de conducatori de institutii inhaitati cu infractori acuzati si de terorism, ajutati sa zboare peste frontiera.
Actiunea de deconspirare nu avea cum sa fie amendata de asemenea cadre. Dimpotriva, au sustinut-o din plin pentru ca stiau ca numai in acest mod pot abate atentia autoritatilor de la prioritatile de rezolvarea carora depinde aderarea la UE.
Cu exceptia ministrului Justitiei, ramas cam singur sa se lupte cu tentaculele coruptiei, toti ceilalti oameni politici, fie ei si independenti, au preferat fie