Gabriel Stoicescu, director general al Shell Gas Romania: Shell este hotarata sa ramana aici si sa se extinda. Ne intereseaza sa continuam aici, sa investim si sa facem bani A doua companie petroliera din Europa, Shell, a decis sa nu-si vanda businessul cu GPL din Romania, care aduce o marja de profit mai buna decat cea a unor lanturi de benzinarii.
"Shell este hotarata sa ramana aici si sa se extinda. Ne intereseaza sa continuam aici, sa investim si sa facem bani. Cresterea cotei de piata este primul obiectiv al mandatului meu prin marirea portofoliului de clienti pe cele trei segmente ale pietei de profil", spune Gabriel Stoicescu, 37 de ani, director general al Shell Gas Romania. El a venit la conducerea operatiunilor gigantului anglo-olandez in luna aprilie a anului trecut.
Una dintre cele mai importante decizii pe care le-a luat Stoicescu de la venirea sa aici a fost schimbarea echipei manageriale.
"Cand am venit, erau 10 manageri. Un numar mare de persoane in echipa de conducere nu ajuta comunicarea intre diferitele straturi de personal dintr-o firma", spune Stoicescu. "Am redus numarul acestora la cinci, prin unirea a doua functii intr-una singura. Dintr-o structura verticala, am obtinut una orizontala. Oamenii inlocuiti au fost pusi in alte functii, deci nu a avut loc o reducere a personalului", explica oficialul Shell Gas Romania.
Mai mult, Shell Gas Romania are acum o echipa 100% romaneasca, spune Gabriel Stoicescu.
Shell Gas Romania este un joint-venture intre Shell Gas (55%) si cea mai mare companie romaneasca, Petrom (45%). Anul trecut filiala Shell din Romania a obtinut un profit net de 4,3 mil. euro, in crestere cu 80% fata de 2004. De asemenea, cifra de afaceri a firmei s-a majorat cu 25%, pana la 63,7 mil. euro.
Shell a intrat in Romania in 1992, cand a investit masiv in dezvoltarea unei retele mari de b