informaţii. Biroul a fost înfiinţat cu sprijinul Societăţii Germane pentru Cooperare Tehnică, prin intermediul căreia Timişoara va intra în circuitul turistic european. În viitor, informaţii. Biroul a fost înfiinţat cu sprijinul Societăţii Germane pentru Cooperare Tehnică, prin intermediul căreia Timişoara va intra în circuitul turistic european. În viitor, vizitatorii vor găsi aici şi informaţii despre oraşele cu care este înfrăţit oraşul de pe Bega.
Turiştii au acum la dispoziţie informaţii despre posibilităţile de cazare, de petrecere a timpului liber, despre evenimente organizate în oraş şi în regiune, rezervări de bilete de tren sau de avion.
Recomandarea primarului
Ghid turistic pentru o zi, primarul Timişoarei a oferit, pentru cititorii Adevărului, recomandările sale: "În primul rând, recomand zona centrală, istorică, declarată zonă protejată din punct de vedere arhitectural. Apoi malurile Begăi, care sunt pitoreşti pe anumite porţiuni, instituţiile de cultură, bisericile şi Pădurea Verde". Pe de altă parte, primarul nu le recomandă turiştilor zonele de blocuri sau zonele periferice: "Cu toată strădania noastră, aici încă mai persistă deponee de gunoi clandestine şi sunt o sursă de dezordine pentru Timişoara. Trebuie să fim sinceri şi să recunoaştem că orice oraş are zonele lui bune, dar şi zonele mai puţin bune".
Trasee timişorene
În ultimul timp, firmele locale de turism au pus la punct mai multe variante de trasee turistice pentru vizitatori. De exemplu, turul centrului istoric, cu ghid specializat, durează două ore şi costă în jur de zece euro de persoană. Turul complet al Timişoarei, cu autobuzul, durează patru-cinci ore şi costă 15 euro de persoană. Vizitatorii mai pot opta pentru turul bisericilor, religios, turul Revoluţiei (în punctele cele mai importante unde s-au desfăşurat evenimentele din decembrie