automobilul cu unul nou, punându-l drept avans pe cel vechi. Perioada medie de păstrare a unei maşini este în România de patru-cinci ani, cu tendinţă de scădere.Analiştii din piaţa de automobilul cu unul nou, punându-l drept avans pe cel vechi. Perioada medie de păstrare a unei maşini este în România de patru-cinci ani, cu tendinţă de scădere.
Analiştii din piaţa de specialitate susţin că este mult mai avantajos să îţi schimbi maşina după circa 3-4 ani de folosinţă, considerând că o utilizare mai îndelungată diminuează şi valoarea de revânzare. "Garanţia este importantă, dar calitatea fabricării maşinii, gradul de mulţumire al clientului după exploatarea acesteia şi valoarea de revânzare sunt factori hotărâtori în decizia de achiziţionare a unei maşini dând-o pe cea veche drept avans" ne-a declarat Nina Brătfălean, reprezentantul Porsche România.
Marca joacă un rol esenţial la revânzare
Românii preferă tot mai mult această variantă, nu pentru că valoarea service-ului prestat după expirarea perioadei de garanţie este mai ridicată, ci pentru că vor modele noi. "O persoană decide să-şi schimbe maşina pentru că are venituri mai mari şi pentru că maşina pe care o are îşi păstrează o valoare de revânzare mare, schimbarea acesteia putând fi profitabilă pentru client", spune Brătfălean. De exemplu, dacă preţul unei maşini noi Skoda Octavia Ambiente este de 16.000 de euro, după o perioadă de exploatare de circa 2-3 ani, valoarea ei poate scădea la 12.000 de euro. În cazul în care clientul doreşte un vehicul de 20.000 de euro, el poate lăsa drept avans doar o parte din suma obţinută pe maşina uzată, şi nu pe toată. În mod obişnuit, avansul reprezintă 25-30% din valoarea totală, astfel că poţi pleca şi cu bani acasă, în cazul în care optezi pentru varianta de mai sus. Potrivit reprezentanţilor Porsche România, în ultima vreme, o parte semnificativă