Viceprimarul Lucian Tilea atrage atentia celor care locuiesc la bloc asupra problemelor legate de hidroizolatia acestui gen de imobil. Acesta ne-a declarat ca, in ultimul timp, a primit din ce in ce mai multe sesizari cu privire la asociatii de proprietari care se confrunta cu aceasta problema si care, de cele mai multe ori, nu reusesc sa o rezolve asa cum ar trebui: "Pina acum, fiecare isi punea carton pe bloc in dreptul lui, si daca cei de pe tronson ii mai dadeau banii - bine, daca nu - pierderea lui. Dar acum lucrurile stau altfel si lumea trebuie sa inteleaga. Este interzis ca un proprietar sa isi faca singur lucrarea de hidroizolatie. Asta o face asociatia de proprietari, cu o firma. Cu chitante, cu facturi, cu garantie... Daca ajunge sa faca proprietarul lucrarea, inseamna ca asociatia e inexistenta. 95% din atributiile unei asociatii se refera la intretinerea condominiului si restul la incasatul banilor. Un administrator e cel care se ocupa de intretineri si reparatii. Nu se ocupa proprietarul de reparatii atita timp cit sint oameni platiti pentru asta".
In ceea ce priveste hidroizolatia, viceprimarul a tinut sa sublinieze ca toata lumea ar trebui sa stie ca aceasta se face la tot blocul o data si e platita de toti locatarii, in conformitate cu suprafata indiviza care le revine.
Controale cu preaviz
"Administratorii nostri nu le spun oamenilor ce zice legea. Si anume ca daca faci hidroizolatia in alt mod decit toata o data, este ilegal si ca asociatia va plati. In mod normal, fiecare proprietar, fie ca locuieste la ultimul nivel sau nu, are obligatia de a duce la cunostinta conducerii asociatiei de proprietari starea de degradare a acoperisului printr-o cerere scrisa, in care solicita luarea masurilor necesare. Apoi se va convoca o sedinta, iar o comisie va verifica starea acoperisului. Constatarea facu