Sute de posturi netitularizabile in invatamint ramase vacante in urma finalizarii primelor etape privind miscarea personalului didactic au fost ocupate, zilele trecute, de suplinitori calificati si necalificati. Este vorba de posturi intregi sau fractiuni de norma, in special in mediul rural, dar si in unitati de invatamint din municipiu.
In ciuda faptului ca inspectoratul a schitat un grafic orar de repartitie a candidatilor, pe discipline, acesta nu a fost intrutotul respectat, fapt ce a stirnit nemultumiri in rindul suplinitorilor, care au fost nevoiti sa astepte pina la doua ore intrarea in sala. Inspectorul de imagine si relatii cu publicul din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Braila, Maria Stefan, a explicat ca situatia s-a datorat faptului ca la unele discipline a fost un numar mai mare de candidati si fiecare a trebuit sa stea sa gindeasca bine inainte de a alege un post sau altul, mai ales in cazul catedrelor din mediul rural: "Pentru ca multe din posturile ramase neocupate dupa repartizarea cadrelor didactice din luna iulie sint in mediul rural, noi le-am pus la dispozitie candidatilor harti ale judetului, precum si informatii privind posibilitatile de naveta. Acestia, in functie de calificare si de nota obtinuta la testare, si-au ales din lista de posturi unitatea unde isi vor desfasura activitatea in urmatorul an. Unora le-a luat mai mult, altora mai putin sa ia o hotarire, oricum, comisia de repartizare a trebuit sa acorde tuturor timpul de care au avut nevoie pentru a-si exprima optiunea si de aceea s-a iesit din grafic".
Pe linga candidatii pe posturile de suplinitori, calificati si necalificati, au existat si profesori pensionari care vor sa-si rotunjeasca veniturile lunare, cu banii primiti In urma ocuparii unor catedre, realizate prin cumul de ore. Dupa repartizarea suplinitorilor calificati si a pensionarilor, abia la fi