În ultima vreme s-au înmulţit reclamaţiile primite de OPC referitoare la calitatea şi siguranţa jucăriilor erotice. Consumatorii s-au plâns că, în urma utilizării acestora, au căpătat În ultima vreme s-au înmulţit reclamaţiile primite de OPC referitoare la calitatea şi siguranţa jucăriilor erotice. Consumatorii s-au plâns că, în urma utilizării acestora, au căpătat iritaţii, răni sau alergii.
Clienţii sex-shopurilor spun că multe din "jucăriile" disponibile nu sunt testate dermatologic şi nu există garanţii împotriva efectelor secundare ce pot apărea de la dispozitivele "made in China". Constantin Cerbulescu, directorul OPC Bucureşti, ne-a confirmat că există reclamaţii, dar nu toate sunt justificate. "Am avut, de exemplu, un domn pe la 70 de ani care s-a plâns că şi-a cumpărat o cremă pentru erecţie şi nu funcţiona, ne-a mărturisit şeful OPC. I-am arătat că indicaţiile din prospect sunt pentru vârste de până la 40-50 de ani şi s-a mai liniştit". Despre testări însă, dl. Cerbulescu nu ştie nimic. Teoretic, testarea s-ar putea face la singura instituţie autorizată: CCIIPB. Maria Tărnăuceanu, de la Centrul de Certificare, Inspecţie şi Încercări Produse Bucureşti, ne-a răspuns, oarecum stingherită de subiect, că nu i s-au solicitat astfel de avize şi nici nu există obligaţia legală de a verifica dispozitivele de produs plăceri. "Noi testăm jucării şi numai pentru vârste de până la 14 ani. N-a trecut niciun vibrator pe la noi", ne-a asigurat dna Tărnăuceanu.
Vânzătorii spun că de vină este lubrifierea
Probleme apar atunci când utilizatorii nu ştiu ce cumpără şi cum se folosesc produsele. Vânzătorii sunt foarte cooperanţi, dar de cele mai multe ori nici ei nu ştiu mai multe decât clientul. "Sunt testate, normal. Poate nu scrie pe cutie, dar aşa este!", ne-a spus unul dintre vânzătorii de la un sex-shop de pe Magheru. "N-am auzit de alergi