Inconstienta unora imbraca uneori forme periculoase. Pe soselele judetului sint nenumarate exemple in acest sens: indicatoare rutiere vitale pentru desfasurarea traficului in siguranta sint fie furate, fie intoarse in directii opuse. Joi seara, de pilda, un indicator care semnala o curba periculoasa, pe DN 22, intre localitatile Cazasu si Tudor Vladimirescu, era intors invers, probabil de cineva care a considerat ca face o gluma buna. Din cauza unor astfel de inconstienti, pe timpul noptii, soferii care nu cunosc zona ar fi putut iesi in decor, avariindu-si grav masina sau chiar punindu-si viata in pericol.
"Ne confruntam foarte des cu astfel de situatii. Predomina indicatoarele furate, insa intilnim si destule cazuri cind se intervine asupra lor schimbindu-li-se semnificatia. De doua ori pe saptamina se fac revizii de drum, in cadrul carora se au in vedere si indicatoarele, dar chiar si asa reusim cu greu sa tinem fenomenul sub control", ne-a declarat Valentin Serban, adjunctul sefului Sectiei Drumuri Nationale Braila. Potrivit acestuia, pagubele aduse de hoti sint foarte mari, in conditiile in care tablele indicatoare, cu vopselele speciale folosite pentru confectionarea lor, costa pina la 300 de lei noi, iar stilpii de sustinere ajung la 60 de lei. In schimbul materialelor furate, hotii primesc doar citiva lei, la centrele de colectare fier vechi.
Inconstienta unora imbraca uneori forme periculoase. Pe soselele judetului sint nenumarate exemple in acest sens: indicatoare rutiere vitale pentru desfasurarea traficului in siguranta sint fie furate, fie intoarse in directii opuse. Joi seara, de pilda, un indicator care semnala o curba periculoasa, pe DN 22, intre localitatile Cazasu si Tudor Vladimirescu, era intors invers, probabil de cineva care a considerat ca face o gluma buna. Din cauza unor astfel de inconstienti, pe timpul noptii, soferii care