Proaspătul ambasador în Arabia Saudită, bănuit de legături cu Securitatea 2000 o listă cu cadre şi ofiţeri acoperiţi ai Securităţii care lucrau în diplomaţie. "Lista lui Răceanu" revine în actualitate, iar numele aflate pe aceasta sunt ale unor persoane publice importante după decembrie 1989.
Unul din numele aflate pe lista lui Răceanu este cel al lui Ion Dobreci, numit în 4 septembrie de preşedintele Traian Băsescu ambasador în Arabia Saudită. Absolvent al Facultăţii de Comerţ Exterior şi al celei de arabă, Dobreci ajunge în 1979 secretar III în MAE. Ocupă până în 1990 funcţii diplomatice la Damasc şi Cairo. În 1990, pleacă pentru încă cinci ani în Siria, iar între 2000 şi 2005 este ambasador la Damasc. A mai fost însărcinat cu afaceri la Riad şi Sanaa. Răceanu spune că despre cei de pe lista sa "ştiam că sunt ofiţeri de Securitate, pe alţii îi bănuiam". MAE nu are niciun comentariu despre diplomaţii bănuiţi de colaborare cu Securitatea până ce CNSAS nu va da un verdict.
Fără viză de intrare în SUA
"La data arestării mele, peste 90 la sută din întregul corp diplomatic al României, din centrală şi exterior, aparţinea Securităţii", spune în cartea sa Mircea Răceanu, care trăieşte în prezent în SUA. Gheorghe Tinca, fost ministru al apărării şi ambasador la Praga, în prezent diplomat în centrala MAE, este unul dintre cei care au avut legături cu fosta Securitate. La începutul anilor "80, acesta a fost numit la Misiunea Permanentă de la sediul ONU din New York, însă americanii au refuzat iniţial acordarea vizei de intrare pentru diplomatul român. Mircea Răceanu povesteşte că a primit dispoziţie de la ministrul de externe din acea perioadă, ştefan Andrei, la cererea lui Tudor Postelnicu, de a interveni la americani pentru a-şi "reconsidera" poziţia. În cele din urmă, Răceanu a fost sunat de Samuel Fry, ministru consilier la ambasada americană