să lase urmaşi seminţiei lui Israel. Supărat, Ioachim nu s-a întors acasă; a plecat în deşert, unde s-a rugat lui Dumnezeu timp de 40 de zile, cerându-i un copil. În cele din urmă, ruga să lase urmaşi seminţiei lui Israel. Supărat, Ioachim nu s-a întors acasă; a plecat în deşert, unde s-a rugat lui Dumnezeu timp de 40 de zile, cerându-i un copil. În cele din urmă, ruga Anei şi a soţului ei a fost ascultată. Dumnezeu s-a îndurat de ei şi le-a trimis îngerul să-i anunţe că din trupurile lor se va naşte Maica Domnului.
La mulţi ani tuturor celor care poartă numele Ana! Aveţi musafiri? Sperăm să-i mulţumiţi pe toţi cu aceste pateuri apetisante!
Pateuri cu salam
Ingrediente: 300 g făină, 20 g drojdie, 1/8 l lapte, 30 g unt, 2-3 gălbenuşuri, 1/2 linguriţă sare, susan
Umplutura: 1 ceapă, 1 kg ardei graşi, 200 g salam, 3 măsline verzi umplute cu ardei, 1 gălbenuş
Mod de preparare: Făina se cerne, se face o adâncitură la mijloc, în care se pune drojdia dizolvată în lapte. Se adună făina de pe margini, se acoperă şi se lasă să crească 15 minute. Înre timp, se topeşte untul, se amestecă cu 1 gălbenuş şi sarea şi se încorporează în făină. Se frământă aluatul până se dezlipeşte de pe mâini. Se acoperă şi se lasă să dospească 20-25 de minute, până îşi dublează volumul. Între timp, ceapa şi ardeiul se curăţă, ceapa se toacă, ardeiul şi salamul se taie cubuleţe. Se amestecă toate cu măslinele tăiate felii, gălbenuşul şi sare după gust. Aluatul se întinde într-o foaie groasă de 2 mm şi se lasă să crească cca 10 minute. Se taie apoi pe lung în benzi de cca 12 cm lăţime, care, la rândul lor, se taie în dreptunghiuri late de 7 cm. Pe mijloc se pune câte 1 linguriţă de umplutură, iar marginile se ung cu gălbenuş bătut. Se împăturesc dreptunghiurile şi se presează marginile cu o furculiţă, pentru a nu se dezl