Dupa aproape o luna de munca asidua, Politia Comunitara Braila a reusit sa finalizeze inventarierea tuturor haldelor neautorizate de deseuri, a masinilor abandonate pe domeniul public, a garajelor neautorizate sau a canalizarilor fara capac. Rezultatele denota, din pacate, gradul redus de civilizatie a multora dintre braileni. Astfel, in urma monitorizarii desfasurate in perioada 14 august - 6 septembrie au fost identificate 303 halde neautorizate, 99 locuri de depozitare moloz, 64 caroserii de masini abandonate, 79 canalizari fara capac si 341 de garaje carora le lipseste placuta de identificare ce atesta amplasarea pe spatiul respectiv a fost autorizata.
"In incercarea de a constientiza cetatenii ca nu s-a vrut neaparat sanctionarea lor, ci, in primul rind, igienizarea orasului, am invitat la sediul Politiei Comunitare nu mai putin de 442 de persoane considerate vinovate de situatia existenta. Dintre acestea, doar 17 s-au prezentat sa discute cu noi, iar apoi au remediat deficientele constatate. Au fost 3 persoane care au spus ca au remediat neregulile, dar la verificarile ulterioare s-a constatat ca au indus in eroare Politia Comunitara. Acesti trei cetateni, dar si altii, au fost sanctionati contraventional. In total, de la demararea actiunii, au fost amendati 26 de braileni. Amenzile aplicate acestora insumeaza 2.800 RON (28 milioane de lei vechi n.n.)", ne-a declarat Traian Jipa, directorul Politiei Comunitare Braila.
Gunoaie trase-n poza
Potrivit acestuia, 14 agenti comunitari au primit dispozitie sa verifice modul in care cetatenii au inteles sa actioneze pentru remedierea problemelor. Cei care nu se conformeaza vor fi amendati, de preferinta cu maximul sanctiunilor prevazute de reglementarile in vigoare, ce se incadreaza intre 2,5 si 5 milioane de lei vechi, pentru persoanele fizice si 10-25 milioane d