spun că, în ultimii ani, tot mai mulţi tineri care pleacă în străinătate se întorc acasă dependenţi de droguri, majoritatea în stare critică.Numărul acestora creşte îngrijorător de la spun că, în ultimii ani, tot mai mulţi tineri care pleacă în străinătate se întorc acasă dependenţi de droguri, majoritatea în stare critică.
Numărul acestora creşte îngrijorător de la an la an. "Sunt tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani şi fac parte din rândul celor care nu au reuşit să se descurce acolo. Nu s-au integrat în societate şi, fiind marginalizaţi, se apucă de consumat şi vândut droguri. De obicei, sunt dependenţi de drogurile de mare risc, precum heroina şi cocaina. Majoritatea provin din familii dezorganizate şi abia dacă au terminat liceul", a declarat Radu Andrei, şeful Secţiei de drogodependenţi de la Spitalul "Socola".
În acest moment, nu există o statistică în ceee ce-i priveşte pe căpşunarii dependenţi de droguri. Specialiştii spun însă că un sfert dintre pacienţii internaţi anual se înscriu în această categorie. Numai anul acesta au fost internaţi 200 de bolnavi, dintre care 50 au căpătat viciul în ţări precum Italia ori Spania. şi mai grav, spun medicii, este faptul că, odată plecaţi de la tratament, ajung să se întoarcă în scurt timp la clinică. "Viaţa lor devine o continuă navetă între locul în care trăiesc şi clinica noastră", a precizat doctorul Andrei.
Copii cu probleme
Potrivit datelor oficiale, numai în satele din judeţul Iaşi trăiesc peste 10.000 de copii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate. Oficial. Dacă întrebi însă un primar câţi localnici sunt plecaţi să muncească, nu ştie să răspundă cu exactitate. Nimeni nu ştie exact numărul copiilor rămaşi singuri, pentru că, de cele mai multe ori, părinţii pleacă ilegal. Lăsaţi în grija rudelor sau a vecinilor, micuţii ajung, de multe ori, să recurgă la