Poti schimba aerul de la birou cu cel de pe terenul de golf. Si te poti intrece cu adversari bine pregatiti. Golful castiga teren in Romania. Si greenuri...
Pasionatii au terenurile de golf la alegere. In Bucuresti se joaca la Clubul Diplomatic 6 green-uri. Pe Valea Prahovei, la Breaza, se poate combina aerul curat si peisajul inverzit cu sportul preferat la quot;"Lac de Verdequot;" 9 green-uri. Se mai poate merge la Pianu de Sus, in Judetul Alba, sau la Timisoara. Preturile... dupa buget#33; Cum ar spune Caragiale. In afara de Clubul Diplomatic, celelalte terenuri de golf sunt private, iar pretul unui abonament variaza in functie de numarul de membri si de facilitati. La Breaza se joaca golf pe un teren de 25 de hectare. Este cel mai mare teren din tara, dar dimensiunea unuia standard masoara intre 30-70 ha.
TEHNICA. Pentru neinitiati, un green reprezinta suprafata plata de gazon din jurul unei cupe. Iar o cupa este gaura in care trebuie sa intre bila. Maiestria consta in introducerea acesteia in cupa, din cat mai putine lovituri.
In Romania golful are deja destul de multi adepti, intre care unii chiar foarte tineri. Nu va deveni niciodata un sport popular, nu doar pentru ca este foarte scump, dar si pentru ca necesita mult timp liber. Nascut nobil, golful s-a pastrat intr-un cerc restrans, iar cei care il promoveaza au grija sa nu devina accesibil maselor. La noi, un abonament individual pe un an, la quot;"Lac de Verdequot;", variaza intre 1.000 si 5.000 de euro pe an. La Breaza se joaca golf in orice anotimp, iar membrii clubului se antreneaza deja, din ce in ce mai serios, pentru turnee.
ISTORIC. Nascut in anul 1353, in Flamandia Belgia, golful a fost adoptat la 1766 de britanici, prin infiintarea primului club. Astazi, in Statele Unite ale Americii sunt cei mai multi jucatori - 25 de milioane. In Romania se juca golf la Bucuresti si