miercuri şi se încheie lunea viitoare.MitOst se adresează în primul rând tinerilor, care vor veni în număr mare la Timişoara, din aproximativ 20 de ţări. Festivalul este organizat de MitOst, miercuri şi se încheie lunea viitoare.
MitOst se adresează în primul rând tinerilor, care vor veni în număr mare la Timişoara, din aproximativ 20 de ţări. Festivalul este organizat de MitOst, asociaţie pentru schimb cultural şi lingvistic în Europa centrală, de est şi de sud-est şi are loc, anul acesta, sub înaltul patronaj al ministrului de externe român, Mihai Răzvan Ungureanu, aşteptat şi el la Timişoara, şi al Ambasadei Republicii Federale Germania la Bucureşti. Festivalul se desfăşoară în fiecare an în alt oraş din Europa Centrală sau de Est (2003 - Pecs, Ungaria; 2004 - Vilnius, Lituania; 2005 - Wroclaw, Polonia, 2006 - Timişoara). Pe lângă seminariile în domeniul managementului proiectelor, care sunt destinate exclusiv participanţilor înscrişi, festivalul a pregătit pentru publicul larg un program cultural bogat. Din prima seară trebuie să alegeţi între patru evenimente care încep în locaţii diferite, de la ora 22: piesa "Scaunele", de Eugen Ionescu, la Teatrul German de Stat, proiecţia filmului "Inner Noise", al regizoarei germane Bea Be, în Aula Magna a Universităţii de Vest, un concert al Filarmonicii Banatul în curtea interioară a Liceului Ion Vidu şi o lectură bilingvă (româno-germană) cu autorii Radu Pavel Gheo şi Michael Astner.
Proiecţii, expoziţii şi discuţii
şi a doua zi sunt programate evenimente paralele, care încep simultan, de la ora 20: deschiderea expoziţiei de sculptură a artistului maghiar Popovics Lorinc la Galeria Triade, o lectură a studenţilor de la secţia de actorie în limba germană, în sala Moruzan a Teatrului Naţional, o prezentare şi discuţie cu redactoarea de la Deutsche Welle, Rodica Binder, despre viaţa intimă şi cea