S-au peticit, s-a smotruit putin, s-au mai pus termopane pe ici, pe colo. Scolile din Bucuresti au intrat si in reparatii capitale, care se vor termina in cateva luni. Pana atunci, elevii invata in vecini.
Doi muncitori lucreaza si alti doi ii supravegheaza. Din echipa mai fac parte cei care iau masa de pranz si cei care se odihnesc putin. Acesta este ritmul rentabilitatii in care se repara scolile din Capitala. In special cele care au intrat in reparatii in aceasta vara prin programul BEI, mai exact cu bani de la Banca Europeana de Investitii. In unele cazuri, oamenii nu vin la munca in zi de sarbatoare sau de duminica. Cu toate acestea, prefectul Capitalei, Mioara Mantale, tragea ieri un semnal de alarma pentru toti primarii de sectoare, inspectorii scolari si pentru toti cei care ar putea avea vreo responsabilitate in acest caz sa monitorizeze reparatiile, sa se lucreze sambata si duminica si sa se identifice noi cladiri pentru cei 14.000 de prescolari care nu au mai prins loc in aceasta toamna la gradinita.
STATISTICI. In alta ordine de idei, sunt in Bucuresti 482 de unitati de invatamant, adica scoli si gradinite, dintre care numai 24 nu au primit autorizatie sanitara de functionare. Chiar si pentru acestea s-ar putea gasi o varianta mai ocolitoare, mai de compromis, adica o autorizatie cu clauza. Pentru tot exista rezolvare, se pare. Cu alte cuvinte, si pentru cele circa 11 scoli si gradinite din Capitala care au intrat din vara acestui an in reparatii capitale cu bani de la BEI. "Miscarile de elevi si profesori nu vor fi foarte mari", spune Cristian Alexandrescu, inspector scolar general la Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB).
ATENTIE! Si totusi, sunt elevi care vor invata in santier. Acolo unde scrie clar sa feriti capul, cu casca de protectie, elevii de la Scoala nr. 7 din Sectorul 1 vor face ore la etajele inferioare in t