Zona industriala a municipiului Botosani poate sa-si revina din punct de vedere financiar in doi-trei ani, este de parere Gheorghe Sorescu, seful Directiei Generale a Finantelor Publice Botosani.
Anul 2006 a fost, pentru zona industriala, pana acum, unul incarcat cu multe evenimente benefice pentru situatia economica a acesteia, insa au fost si unele cazuri in care s-a resimtit din plin faptul ca suntem la Botosani, una dintre cele mai sarace zone ale tarii.
Mai multe fabrici din zona au fost cumparate de investitori din tara sau strainatate, unele societati au scos la vanzare numeroasele spatii detinute pentru a face loc unor noi afaceri. Cine vrea sa investeasca in zona industriala, are tot locul unde sa se desfasoare, deoarece la mai toate fostele uzine comuniste sunt hale cu zeci de mii de metri patrati nefolositi.
Forta financiara a zonei industriale din Botosani este sustinuta de firme precum Carreman, Grupul Industrial Electrocontact, Victor Construct, Electroalfa, Grigioverde, Firmelbo. Acestea sunt cunoscute la nivel de tara pentru profesionalismul lor si fac un nume bun municipiului Botosani.
Carreman este firma cu cea mai mare cifra de afaceri din judet si se numara printre cele mai potente societati comerciale, din punct de vedere financiar, ca si celelalte enumerate.
Totodata, „gauri negre” sunt la tot pasul, cum ar fi Moldopan, Arca, Alcor, firmele desprinse din fostul Electrocontact sau Armonia. Acestea au datorii de sute de miliarde de lei vechi la stat. Fabrica de cauciuc a fost scoasa de mai multe ori la vanzare dar nu s-a prezentat nici un ofertant pentru ea.
Societatile desprinse din fostul Electrocontact au creat un adevarat paienjenis in care, pana acum, Fiscul nu a reusit sa descalceasca prea mult. Moldopan f