Procurorii anticoruptie i-au prezentat ieri generalului (r) Mihail Popescu acuzatiile care i-au fost aduse in dosarul "anvelope contra masini uzate". Acesta este cel de-al treilea dosar instrumentat de DNA privind imprejurarile in care mai multe cadre MApN au incheiat diferite contracte, prin negociere cu o singura sursa. Printre acestea se afla cel al uniformelor "Ripstop", precum si cel al "Fregatelor".
La intrarea in sediul Directiei Nationale Anticoruptie, generalul (r) a declarat presei ca "nu stie despre ce este vorba in dosar", ci doar ca a fost citat pentru a i se aduce la cunostinta invinuirile.
Potrivit afirmatiilor citate de Mediafax, Mihail Popescu a calificat drept "absolut legal si corect si benefic Armatei" contractul cu firma Tofan, apreciind ca, prin "tam-tam-ul" politicianist si demagogic care s-a facut in ultimele zile in acest caz, ministrul Apararii incearca sa scape de seful SMG, Eugen Badalan. El a spus ca va raspunde tuturor intrebarilor puse de procurorii anticoruptie, cu atat mai mult cu cat este doar unul dintre cei 12 ofiteri in cazul carora DNA a anuntat ca a inceput urmarirea penala in acest dosar.
Actual senator al PSD si membru al Comisiei pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala, Mihail Popescu a fost sef al Statului Major General intre 2000-2004, anterior, intre 1997 - 2000, indeplinind functia de sef al Statului Major al Fortelor Terestre.
In 2000, in calitatea sa de comandant al trupelor terestre, generalul Popescu a facut un raport catre Mircea Chelaru, seful SMG de atunci, precum si o nota de raport catre ministrul Apararii, Sorin Frunzaverde, in care explica necesitatea "stringenta" pentru operationalizarea tehnicii militare din teatrele de operatiuni in Bosnia-Hertegovina si Angola, prin achizitionarea unor anvelope.
"Nu puteam sa-i expunem pe baietii nostri de acolo si la alte riscuri