Pentru a evita "crizele" care pot aparea la nivel national in perioada sezonului rece, seful Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a recomandat, ieri, fiecarui minister sa-si "prevada" fondurile de care are nevoie, pentru a nu se mai ajunge in situatia suplimentarii fondurilor de la buget.
Planul de actiuni pentru perioada sezonului rece, care trebuie elaborat de ministerele cu atributii in situatii de urgenta, nu a fost finalizat inca, deciziile in acest sens fiind asteptate pana la mijlocul acestei luni.
Vasile Blaga a declarat, ieri, dupa intrunirea Comitetului National pentru Situatii de Urgenta (CNSU), ca pentru elaborarea acestui plan au fost luate in considerare toate observatiile institutiilor implicate, termenul stabilit pentru finalizarea lui fiind 15 septembrie a.c.
Daca acest lucru se va incadra in graficul intocmit, pe 22 septembrie planul de masuri si actiuni pentru perioada sezonului rece urmeaza sa fie semnat in numele CNSU de primul-ministru, iar pe 24 septembrie sa revina la Ministerul Administratiei si Internelor (MAI).
Ministerul Transporturilor si Ministerul Economiei si Comertului (MEC) au datoria sa prezinte, pana la 10 octombrie a.c., masurile de prevenire a alunecarilor si prabusirilor de teren care au afectat sau pot afecta zonele locuite, a precizat Blaga.
MEC va trebui sa analizeze situatia de la Cariera Slanic Nord, judetul Arges, Cariera Santimbru, judetul Harghita, Campul 2 sonde si Ocnele Mari, judetul Valcea, in timp ce Ministerul Transporturilor va evalua problemele din judetul Gorj.
Ministrul Administratiei si Internelor a precizat ca pana la 10 octombrie a.c. asteapta o "situatie clara" a problemelor din teritoriu, "inclusiv a familiilor care ar putea fi stramutate".
"Ca problema generala, am cerut ca MEC sa desfasoare actiuni preventive pentru situatia in care vor mai fi necesare