In urma cu cateva saptamani, ziarul nostru prezenta cazul unui locuitor al orasului Zalau, care acuza Centrul din Cluj-Napoca al SC Revital Casimex SRL de ''inselatorie curata a inscrisilor la cursul de reflexoterapie''.
Reclamantul, Iulian Sauca, afirma ca si-a inscris fiul la un asemenea curs. ''Acest curs a inceput la 1 decembrie 2005 si a costat 7.500.000 ROL. Prin contractul de formare profesionala nr. 125/01.12.2005, SC Revital Casimex SRL se angaja sa instruiasca beneficiarul teoretic si practic pentru ocupatia de reflexoterapeut, atestat de Ministerul Muncii'', afirma Sauca.
Potrivit acestuia, pe parcursul derularii cursului au aparut cateva probleme: ''La pregatirea teoretica s-au schimbat unii lectori, iar aceasta pregatire s-a facut destul de sumar.
La pregatirea practica nu s-a realizat indrumarea continua, atenta si sistematica a cursantilor pentru insusirea corecta a tehnicii masajului. Aproape de la inceput cursantii au fost pusi sa faca tratament pacientilor, fara indrumarea corespunzatoare''.
In aceste conditii, in data de 12 aprilie 2006, Iulian Sauca a trimis un memoriu catre Consiliul National pentru Formarea Profesionala a Adultilor (CNFPA). De aici, in data de 28 aprilie 2006, a primit un raspuns prin care ''se preciza ca SC Revital Casimex SRL a fost autorizata de Comisia de Autorizare a Municipiului Bucuresti pentru un program de calificare «tehnician maseur», deci nu reflexoterapeut cum scria in contract, dar ca in urma numeroaselor sesizari din partea beneficiarilor, autorizatia a fost retrasa, iar incepand cu data de 20 octombrie 2005, SC Revital Casimex SRL nu mai putea organiza programe de formare profesionala care sa fie «atestate» de Ministerul Muncii''.
La vremea respectiva, Iulian Sauca ne-a declarat ca asteapta ''interventia institutiilor statului cu atributii in a proteja cetatenii de ilegalitati si