al mobilizărilor de personal. Implicată în program, Agenţia Judeţeană de Ocupare şi Formare Profesională l-a adus şi pe ministrul muncii, care s-a pronunţat pentru extinderea sistemului şi al mobilizărilor de personal. Implicată în program, Agenţia Judeţeană de Ocupare şi Formare Profesională l-a adus şi pe ministrul muncii, care s-a pronunţat pentru extinderea sistemului şi în alte judeţe. La aproape trei luni de la eveniment, lucrurile nu par să fie la fel de optimiste.
Reprezentanţii AJOFM Cluj au trimis o adresă firmei americane Bechtel, care desfăşoară lucrările pe şantierul Autostrăzii Transilvania, în care semnalează mai multe nemulţumiri, legate de selecţia personalului pentru activitatea de şantier. Potrivit directorului AJOFM, Daniel Don, au fost primite mai multe nemulţumiri, legate de numărul persoanelor angajate, judeţele de provenienţă a angajaţilor, modalitatea de selecţie, lipsa unei reacţii faţă de persoanele neangajate, angajarea pe baze de recomandări. Potrivit lui Don, din cei peste 3.500 de participanţi la bursa locurilor de muncă, au fost angajate doar 200 de persoane, din care o treime din afara judeţului. Nu au respectat criteriile stabilite de ei, prioritate pentru foştii angajaţi, pentru solicitanţii din comunele din zona şantierului, din judeţul Cluj şi apoi judeţele apropiate şi nu au finalizat nici până în prezent selecţia. Don ne-a declarat că nu a fost mulţumit de răspunsul primit din partea firmei americane, privind modalitatea de selecţie, şefii de echipă fiind cei care au decis selecţia. "Obiectivul nostru de a reduce şomajul din zona rurală, pentru care am mobilizat un mare număr de oameni, nu a fost atins. Au angajat doar 40 de şomeri, nerelevant pentru noi", ne-a spus Don.
Andrei Tamas Gebe, primarul comunei Săvădisla, pe teritoriul căreia se află principalul şantier al autostrăzii, ne-a declarat şi el că este nemulţum