scena Teatrului Naţional timişorean: în Piaţa Victoria, în sinagoga de pe strada Mărăşeşti, în sala de concerte a Colegiului Naţional de Artă "Ion Vidu", într-un club şi, dacă regia de scena Teatrului Naţional timişorean: în Piaţa Victoria, în sinagoga de pe strada Mărăşeşti, în sala de concerte a Colegiului Naţional de Artă "Ion Vidu", într-un club şi, dacă regia de transport în comun va accepta provocarea, chiar în tramvai.
"Externalizarea teatrului va face ca teatrul să fie, vreme de nouă zile, un fenomen cât se poate de viu al Timişoarei", susţine directoarea Teatrului Naţional Timişoara, Adriana Hausvater. Selecţioner unic al festivalului este criticul de teatru Cristina Modreanu, iar director de imagine, istoricul Victor Neumann. "Athenee Palace Hotel", adaptare de Alexander Hausvater şi Robert şerban, după romanul "Athenee Palace" al contesei R.G. Waldeck, va deschide, în acest an, şi festivalul, şi stagiunea. Premiera este programată în 16 septembrie, de la ora 20, pe scena Teatrului Naţional Timişoara. În cele nouă zile de festival sunt programate în jur de 60 de evenimente, printre care lansarea unei istorii a teatrului timişorean, workshopuri, expoziţii de afişe şi, în premieră, câteva concerte ale unor artişti români şi străini. Pe afiş figurează, printre alţii, Ovidiu Lipan ţăndărică şi Savina Yannatou, din Grecia.
Spectacol dadaist
Una dintre secţiunile festivalului este dedicată francofoniei. Artişti români se vor întâlni cu artişti canadieni şi francezi în jurul unor ateliere, workshopuri şi spectacole. Cu siguranţă, spectatorii timişoreni vor avea parte de o experienţă inedită miercuri seara, când canadianul Peter Froehlich va susţine la sinagogă un show semnat de Kurt Schwitters. Este un adevărat privilegiu pentru publicul timişorean să asiste la acest spectacol dadaist, care a fost jucat ultima dată acum 24 de ani, cu u