In judetul Constanta nici un barbat nu-si mai bate nevasta, amanta, iubita, concubina, prietena sau copiii. Concluzia care probabil va mira este rezultatul faptului ca, in loc sa existe preocuparea infiintarii sau mentinerii centrelor de primire a victimelor violentei domestice, in judetul Constanta ele sunt desfiintate.
Directorul Directiei pentru Protectia Copilului si Asistenta Sociala, Petre Dinica, nu are raspunsuri sau este rar de gasit atunci cand trebuie sa raspunda unor intrebari incomode. Ca de exemplu cine ii protejeaza pe copiii maltratati sau cine ar putea oferi consolare femeilor batute de cei cu care isi impart viata chinuita.
Insa, Petre Dinica are si un fel de scuza - sa zicem - avand in vedere ca din datele statistice al Politiei reiese ca foarte putine femei sunt agresate de soti. Mai exact, in primul semestru al anului 2006, doar 60 de femei au fost inregistrate in evidenta Inspectoratului Judetean de Politie Constanta ca fiind victime ale incidentelor cu violenta.
Iar din aceasta cifra, mai trebuie precizat, sunt incluse victimele accidentelor, victimele talhariilor, victimele violurilor, asa incat la final ramane o cifra extrem de mica a femeilor care au fost batute de soti si s-au si prezentat la Politie pentru a da declaratii in acest sens.
Grosul insa al femeilor care sunt batute prefera insa sa nu se ajunga la Politie, pentru ca - gresit gandesc ele - ulterior ajung acasa la aceiasi indivizi recalcitranti. Aceasta fiind cruda realitate, ajungem insa la ideea ca Petre Dinica ar fi trebuit sa aprofundeze cu mai mult simt de raspundere fenomenul violentei in familie.
Femeile batute prefera sa mearga la un centru in care sa fie consolate, unde sa primeasca sfaturi, poate chiar convinse sa-si schimbe viata. Din pacate insa, in acest moment ele nu mai au la ce usa sa bata. Pana nu de mult, in