Pe toata perioada verii, in cadrul Aliantei pentru Unitatea Romilor (AUR), a fost facuta consilierea tinerilor romi, in vederea ocuparii, de catre acestia, a locurilor special acordate de Ministerul Educatiei si Cercetarii pentru scolile de arte si meserii, licee si facultati.
Astfel, in aceste programe au fost cuprinsi 22 de tineri ce au fost orientati spre facultati, 16 au fost indrumati spre diferite licee brailene si 24 vor urma cursurile Scolii de arte si meserii.
"La inceputul anului scolar vom face o analiza, pentru a vedea citi dintre cei consiliati au fost admisi in diferitele forme de invatamint. Organizatia pe care o reprezint va incerca sa-i sprijine mai ales pe elevii de liceu, cu meditatii ce vor fi organizate la sediul organizatiei.
De asemenea, pentru tinerii liceeni punem la dispozitie, simbata si duminica, calculatoarele existente la sediu, pentru ca ei sa invete sa utilizeze PC-ul", a declarat Sandel Grosu, presedintele Aliantei pentru Unitatea Rromilor.
Presedintele Grosu a subliniat ca o prioritate, pe perioada verii, a constituit-o scrierea de proiecte si identificarea de finantari pentru punerea acestora in practica. "In acest sens avem scrise deja doua proiecte pe educatie, pe care le-am transmis la Roma Education Found. Primul proiect, care se numeste "Al doilea pas" a trecut deja de faza de facilitare si se afla in discutia cvorum-ului", a mai declarat Sandel Grosu.
Acesta a spus ca proiectul isi propune cresterea ratei de participare a elevilor de etnie roma la procesul educational si se va derula in comunele Viziru, Valea Cinepii si in municipul Braila.
In continuare, la Alianta pentru Unitatea Rromilor se acorda asistenta persoanelor de etnie roma, in vederea intocmirii actelor de identitate.
"Este important ca rromii care nu au acte de identitate sa constientize