Joi seara, brailenii s-au bucurat de spectacole care au pus in valoare personalitatile unor artisti deosebiti.
De la ora 17.00, in sediul Muzeului Brailei a avut loc recitalul "Cioran" al Genovevei Preda. Desi a luat prin surprindere recitarea in limba franceza a textelor cioraniene, cei care au inteles au apreciat prestatia actritei. Un moment mai special, care a facut nota aparte in festival. Criticul Liviu Groza a apreciat ca momentul a fost totusi interesant, ca Genoveva Preda s-a dorit doar un purtator de mesaj, nu un interpret, dar ca, din pacate unii spectatori nu au inteles limba franceza.
S-a marsat pe comedie si s-a evitat patetizarea finalului, un pacat care se face des cu Cehov
Cel de-al doilea eveniment al serii a fost "Mascariciul", un spectacol dupa Cehov, realizat chiar de cei doi interpreti, Horatiu Malaele si Nicolae Urs. Reprezentatia a fermecat intreaga sala a Teatrului "Maria Filotti", toti fiind subjugati de jocul genial al lui Horatiu Malaele. Acesta a primit replica de la actorul Nicolae Urs, un actor exceptional care nu numai ca a stiut sa puna in valoare personalitatea protagonistului, dar a stiut sa se faca vizibil si pe sine. S-a ris in hohote la "Mascariciul", spectatorii emptizind cu actorii care au evidentit magistral comicul situatiilor tragice. S-a aplaudat la scena deschisa de nenumarate ori, iar in final mai bine de zece minute au fost chemati actorii la rampa. O seara efervescenta.
Criticul Liviu Groza a spus ca joi seara Horatiu Malaele a fost intr-o forma exceptionala si ca s-a completat foarte bine cu Nicolae Urs. "S-a marsat pe comedie si s-a evitat patetizarea finalului. Finalul a fost grav, tensionat, dar nu patetic, un pacat care se face des cu bietul Cehov", considera Liviu Groza.
Adolscentii, care au fost in numar mare la spectacol, s-au intreba