Satului şi durează până mâine.Amintirile lui Creangă - în lut sau goblenMeşterii populari din zona Moldovei au adus la târg multe exponate care au legătură cu Ion Creangă. Fie că e vorba Satului şi durează până mâine.
Amintirile lui Creangă - în lut sau goblen
Meşterii populari din zona Moldovei au adus la târg multe exponate care au legătură cu Ion Creangă. Fie că e vorba de "bojdeuca" din Humuleşti lucrată în goblen, fie că e vorba de Smărăndiţa Popii, Dănilă Prepeleac, Moş Ion Roată, făcute din lut, sau pur şi simplu de Nică furând pupăza din tei, lucrat din frunze de pănuş (porumb n.r. ), toate au avut mare succes în rândul vizitatorilor străini veniţi ieri, în prima zi a târgului. "Am caricaturizat megieşii mei şi am folosit lut de pe malul Ozanei", ne-a explicat Ionela Lungu, din Humuleşti, modul în care şi-a realizat exponatele. Preţul acestora variază între 3.5 RON şi 30 RON, la fel costând şi Lizuca şi prietenul ei, Patrocle, lucrată în frunze de pănuş de Ana Grunzu din Iaşi.
Pixuri din corn de cerb şi bijuterii cu perle de Boemia
Printre covoare, costume populare, icoane şi măşti, la târg se găsesc şi exponate unicat. Solniţe şi suport de pixuri din os de vacă, pămătuf pentru ras din corn de cerb şi păr de mistreţ, deschizător de bere sau chiar pixuri din corn de cerb sunt câteva dintre ele. Realizatorul lor, Szilveszter Ferenc, din Odorheiu Secuiesc, ne-a explicat că pentru o decoraţiune pentru casă, cum ar fi o floare de colţ din corn de cerb, a lucrat şase luni, iar o asemenea piesă o vinde cu 200 de euro. La târg, meşterii au adus în număr mare şi genţi, inele, mărgele şi cercei, toate lucrate manual, fiecare cu un model diferit faţă de celălalt.
Scaune vorbitoare de la Sibiu
Vizitatorii interesaţi să-şi decoreze casa în stil rustic găsesc la târg mobilier pictat cu specific săsesc, reali