Festivitatile de deschidere a noului an scolar s-au transformat, dupa cum a declarat Marius Nistor, presedintele executiv al Federatiei "Spiru Haret", "intr-o ora de dirigentie in aer liber pentru Basescu si Tariceanu, ora in care cadrele didactice ii invata ce trebuie sa insemne respectarea promisiunilor".
Peste 7.000 de cadre didactice din Bucuresti, Buzau, Braila, Maramures, Dolj, Alba, Brasov, Valcea, Botosani, Bistrita-Nasaud, Prahova, Iasi, Mures au participat ieri la mitingul din Piata Revolutiei, organizat de cele patru federatii sindicale din invatamant. Protestatarii si-au manifestat nemultumirea fata de nerespectarea acordului semnat cu Guvernul, in noiembrie 2005, prin fluieraturi si lozinci: "Rusine!", "Hotii!", "Nu cedam!", "Nu va mai votam!". Liderii sindicalistilor prezenti in "Piata Tepelor", dupa cum acestia au denumit Piata Revolutiei, au prezentat, din nou, revendicarile cadrelor didactice: alocarea pentru Invatamant, in 2007, a 6 la suta din PIB, scoli moderne si salarizare decenta.
Totodata, liderii sindicali din teritoriu au propus ca, pe perioada desfasurarii Sommet-ului Francofoniei la Bucuresti, sa fie pichetate sediile Guvernului, Parlamentului si prefecturilor. "Inca un 15 septembrie petrecut in strada, nu in clase. Pentru noi, nu este zi de sarbatoare, asa cum a spus ministrul Educatiei si Cercetarii, Mihail Hardau. Brambureala din invatamant nu ni se datoreaza noua, ci clasei politice. Prin faptul ca nu am participat la festivitatile de deschidere a noului an scolar nu am vrut sa-i pedepsim pe elevi si pe parinti, ci pe guvernantii care si-au facut discursurile pentru 15 septembrie de cateva zile", a afirmat Aurel Cornea, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant. Ieri, in Capitala, 450 de unitati scolare au organizat festivitati de deschidere a anului scolar 2006-2007, in timp ce 30 de scoli nu si-au deschi