E foarte simplu. Va urcati in barca (echipati), puneti mana pe padela si vasliti!
Important e sa ajungeti in locul potrivit. Un rau bun de munte, atat pentru incepatori, cat si pentru cei experimentati, este Bistrita. Trebuie doar sa ajungeti in nordul tarii, in Bucovina. Rafting se face la Zugreni. In general, turistii straini se incumeta sa se urce in barcutele pneumatice gata de atac. Au oarecare experienta si mai mult spirit de aventura.
LA PADELE! Dar a venit timpul ca si romanii sa incerce aceste sporturi. Sa mai lase micii si berea la iarba verde, cartile de joc si barfa de grup si sa-si ocupe timpul liber cu distractii mult mai interesante. Nu doar pentru ca e la moda, ci pentru ca-ti ofera o alta perspectiva⦠Ar fi pacat sa nu facem rafting pe raurile din Romania, mai ales pentru ca suntem inzestrati cu un relief atat de permisiv. Avem multe rauri pe care putem practica acest sport in toata tara. La Zugreni, pe Bistrita, se face turism activ de cativa ani. Initiativa a avut succes.
Barcile pentru rafting au in general zece locuri. Sunt destul de usor de controlat, chiar daca rapiditatea raului de munte ii sperie pe unii. Stati foarte linistiti! Nu se poate intampla nimic grav. Cel mult, va alegeti cu o "intrare la apa", dupa care trebuie sa va schimbati hainele. Dar nimic mai mult. Mai ales daca aveti insotitori experimentati. Sa nu uitati insa vesta de salvare si casca de protectie. Sunt obligatorii, mai ales pentru cei care nu stiu foarte bine sa inoate. Oricat de tentanta ar fi o iesire cu barca prin munti fara echipament, trebuie sa evitam orice posibil accident pentru a nu distruge buna dispozitie din vacanta.
COMPETITII. Iesirile cu barca sunt mai incitante in intrecerile dintre echipe
SPORT DE GRUP. Ar mai fi un lucru: asigurati-va ca aveti companie! Oricat de multi bani ati avea, daca vreti sa inchiriati o barca pentru