Pui pane rece
Ingrediente: 4-6 copane de pui, 6 linguri faina, 2 linguri boia, sare, piper negru, 2 oua, 100 g pesmet, 6 linguri ulei de masline, 75 g unt.
Mod de preparare:
Se amesteca intr-o farfurie mai mare faina cu boiaua de ardei si se condimenteaza puternic cu sare si piper. Separat, se bat ouale intr-un castron, iar pe o alta farfurie se pune pesmetul.
Se toarna faina peste fiecare copan si se scutura, ca sa cada ce este in plus, se iau apoi pe rand, cu ajutorul a doua linguri, si se inmoaie in oul batut, iar pe urma se tavalesc prin pesmet, pana ce s-au acoperit pe toate partile.
Intr-o tigaie mare se incing untul si uleiul si cand nu mai fac spuma, se prajesc copanele cate 4 minute pe fiecare parte.
Se face focul mai mic, se acopera tigaia cu un capac si se lasa copanele sa se prajeasca incet, inca 20 de minute. Se intorc pe partea cealalta, se prajesc alte 20-25 de minute, luandu-se capacul cam cu 10 minute inainte sa fie gata. Se scurg copanele pe hartie absorbanta, se lasa sa se raceasca de tot si se invelesc in folie de aluminiu pana cand se servesc.
Rosii cu oua si sos de patrunjel.
Ingrediente: 18 rosii, sare, piper negru, 1 ceapa mare taiata rondele, 5 oua, 9 linguri pesmet, 180 ml ulei de masline, 9 linguri patrunjel verde tocat, 3 catei de usturoi taiati marunt, 1 1/2 lingura zeama de lamaie sau otet de vin.
Mod de preparare:
Se spala rosiile, se sterg si se taie felii groase de 5 mm.
Se aseaza cateva felii - una langa alta - pe un platou mic si ingust si se presara cu sare si piper dupa gust. Peste rosii se pune un strat de rondele de ceapa, se condimenteaza si se continua astfel pana ce se termina rosiile si ceapa. Se acopera cu o folie de aluminiu, peste folie se pune o greutate ca sa le preseze si se tin doua ore la rece.
Se fierb ouale tari, se pun in apa rece sa s