liderii partidelor amintite au negociat intens acest lucru cu membrii Colegiului."Aceste negocieri încep să dea roade şi politicienii încep să fie spălaţi", a spus şandru, citată de liderii partidelor amintite au negociat intens acest lucru cu membrii Colegiului.
"Aceste negocieri încep să dea roade şi politicienii încep să fie spălaţi", a spus şandru, citată de Mediafax. Ea a arătat că fiecare dintre reprezentanţii partidelor politice din Colegiu are responsabilitatea unui verdict favorabil pentru politicianul din acelaşi partid, al cărui dosar este cercetat. În cazul deputatului Mona Muscă, a susţinut şandru, responsabilitatea "spălării" sale revine reprezentantului preşedinţiei în CNSAS, pentru că ea a pierdut sprijinul PNL. Potrivit vicepreşedintelui PIN, cei cinci alcătuiesc primul pachet pentru care s-au purtat şi se poartă, în continuare, negocieri, pentru ca politicienii să fie "curaţi şi albi ca lacrima". Lavinia şandru a arătat că la şedinţa de joi a CNSAS au fost "spălaţi" primii doi politicieni - Gyorgy Frunda şi Cristian Rădulescu -, "două personaje despre care ştim foarte clar că au avut dosar de reţea". Ea i-a indicat pe social-democratul Viorel Hrebenciuc şi udemeristul Verestoy Attila ca fiind unii dintre negociatorii cu CNSAS.
Mona Muscă, şefă de "cuib"
Reprezentanta PIN a declarat că fosta liberală Mona Muscă era un fel de "şef de cuib" al Securităţii, care recomanda recrutarea de noi informatori. Potrivit unor surse politice, cele două note informative pozitive date de Muscă despre două colege de serviciu se încheiau cu fraza "Recomand recrutarea". Lavinia şandru s-a referit şi la senatorul PSD şerban Mihăilescu, arătând că acesta a fost şef de cabinet al ultimului prim-ministru comunist Constantin Dăscălescu, şi la deputatul PRM Marcu Tudor, despre care a spus că şi-a amânat venirea la CNSAS, pentru că "a aflat, pr