Vineri si simbata, in cadrul Festivalului "Zile si nopti de teatru european la Braila au fost prezentate sase spectacole. Criticii au apreciat ca cel mai exploziv spectacol a fost cel al Teatrului din Galati, "Moartea lui Eskrokov", in regia lui Ion Sapdaru. A fost apreciata viziunea regizorala, modul in care au fosta gasite solutii. "A fost vizat amestecul de misticism si credinta in duhuri rele care este pregnant la rusi. Problemele spectacolului au aparut din cauza faptului ca actorii au jucat decent, dar nu s-au ridicat la inaltimea partiturii solicitate de regizor. Se putea face un spectacol memorabil, insa este doar un spectacol decent", a apreciat Liviu Groza.
Dramaturgul Doru Motoc a evidentiat faptul ca piesa a fost tratata in cheie grotesca, asa cum a facut regizorul Ion Sapdaru si cu alte spectacole, ca a gasit solutii interesante pentru cele mai dificile momente si ca apreciaza deosebit faptul ca scenografia inspirata si costumele contineau note de definire a personajelor. "Echipa a fost omogena, cu mici pauze colorate, spectacolul a fost vioi, agreabil, ni s-a oferit o seara de teatru placuta", a mai spus Doru Motoc. Tot despre acest spectacol, criticul Ionut Sociu a spus ca s-a pierdut mult din cauza jocului rigid al actorilor, insa viziunea regizorala este remarcabila si este pacat ca regizorul Ion Sapdaru este ignorat in Romania.
"Kosovarii" - "un spectacol curajos"
Un alt spectacol care a suscitat multe discutii a fost cel al trupei de teatru alternativ din Kosovo, un spectacol care a vorbit despre drama razboiului din regiune. Criticii au evidentiat capacitatea artistilor din Kosovo de a-si valorifica istoria foarte recenta. Regizorul Haqif Mulliqi a spus ca titlul spectacolului are o dubla semnificatie, referindu-se atit la kosovari, cit si la razboiul din Kosovo si ofera viziunea lui asupra