politicienii clujeni sunt traditionalisti cand vine vorba de educatie si prefera sa-si trimita odraslele la studiu in scolile de stat. Motivele invocate sunt legate de increderea in profesionalismul cadrelor didactice si de stilul prietenos al anumitor institutii. Un alt criteriu, desi nu foarte important, este alegerea scolilor aflate in vecinatatea casei.
Peter Eckstein Kovacs, senator UDMR, considera ca scoala de stat este mai potrivita pentru copiii sai, deoarece scolile de stat clujene ofera conditii bune de studiu pentru elevi. “Personal sunt in buna parte multumit de conditiile oferite de scolile de stat din Cluj, dar nu neg nici importanta scolilor particulare care pot oferi un plus de pregatire copiilor”.
“Trebuie sa va dezamagesc, dar copiii mei nu sunt la scoala nici in Elvetia, nici la scoala Americana”, a precizat senatorul UDMR. Astfel, fiica senatorului clujean este eleva in clasa a IV-a si studiaza pianul la Liceul de Muzica “Sigismund Toduta” din Cluj-Napoca.
Eckstein afirma ca fiica sa este talentata, iar scoala pe care a ales-o este foarte potrivita pentru studiul acestui instrument. Fiul lui Peter Eckstein este in clasa a VIII-a, la Liceul Waldorf din Cluj-Napoca, iar alegerea a fost motivata de stilul mai prietenos abordat de aceasta scoala.
Boc la festivitatea fetelor
Emil Boc, primarul orasului Cluj-Napoca, a ales tot o scoala de stat pentru fiicele sale si nu a optat pentru o institutie de invatamant particulara. Primarul Clujului a fost prezent la deschiderea anului scolar la scoala numarul 10 din municipiu, deoarece la aceasta institutie invata fetele sale in varsta de 10 ani, respectiv 7 ani.
Boc le-a multumit profesorilor de la aceasta scoala ca au participat la festivitatea de deschidere a anului scolar si nu au ales protestul, asemeni altor colegi clujeni. In plus, Boc a marturi