Preturile apartamentelor noi si din cladiri renovate, situate in zona de centru-nord a Capitalei, vor creste in perioada urmatoare, in timp ce preturile locuintelor din blocurile vechi vor scadea, potrivit unui studiu elaborat de compania DTZ Echinox. Apartamentele in blocurile vechi reprezinta cea mai mare parte din fondul locativ existent.
Analistii DTZ anticipeaza o stagnare a preturilor locuintelor din cartierele aglomerate, precum Iancu Nicolae-Pipera. Preturile apartamentelor variaza in functie de zone, diferenta intre o zona centrala si una periferica fiind foarte mare in marile orase.
Astfel, dupa ce in ultimii ani cresterile de preturi la apartamentele de bloc au fost de peste 200% in majoritatea oraselor din tara, specialistii DTZ Echinox mizeaza pe o scadere a preturilor in cazul apartamentelor din blocurile comuniste.
Iminenta aderare a Romaniei la UE in anul 2007, precum si succesul dezvoltarilor rezidentiale de pana acum vor atrage noi investitori si ii vor incuraja pe cei deja existenti sa-si reinvesteasca profiturile in proiecte de mare anvergura. Majoritatea investitiilor vor continua sa se concentreze in Bucuresti odata cu o mai buna infrastructura, o dezvoltare impresionanta a segmentelor comercial si de birouri. Investitiile anuntate pe piata pentru anul urmator sunt estimate la sute de milioane de euro.
Cererea ramane mare pentru apartamentele noi
Dupa cum reflecta si preturile, cererea este mare pentru apartamentele noi si pentru vilele elegante situate in zonele centrale si de nord, cat mai aproape posibil de Centrul Civic, precum si pentru zonele de lux deja consacrate: Primaverii, Aviatorilor, Kiseleff, Dorobanti, Herastrau si Floreasca. In afara de cele mentionate mai sus, se prevad schimbari majore in zona Floreasca datorita proiectelor importante care sunt anuntate in jurul lacului, beneficiind de privelisti im