Intr-un grajd de vaci abandonat, al fostului CAP Liscoteanca, a inceput in luna martie a acestui an o afacere nesperat de profitabila. Cu investitii minime, grajdul a fost adaptat, devenind adapost pentru cresterea porcilor, intr-un sistem oarecum "inedit" la acest moment in judetul Braila, tehnologie cunoscuta sub numele de: "Cresterea porcilor in sistem gospodaresc, pe asternut de paie".
Rezultatele sint remarcabile, bilantul dupa primele livrari aratind un profit net de circa 1 milion de lei/cap de animal. Aceasta in conditiile in care pentru furajare se utilizeaza produse agricole obtinute de crescator in ferma vegetala proprie, luate insa in calcul la pretul de valorificare existent pe piata.
Prin dezvoltarea acestei afaceri, fermierul considera ca a inregistrat doua succese remarcabile: o valorificare superioara a productiei vegetale si obtinerea unor rezultate financiare multumitoare la nivelul intregii ferme. Afacerea apartine societatii "Agrar M Serv" SRL Bordei Verde, patronata de Costica Macelaru. In administrarea firmei, insa, un cuvint greu de spus are si fiul acestuia, in virsta de 26 ani, Stefanut Macelaru. De fapt, ideea infiintarii fermei de porci apartine lui Stefanut, conditie in care si responsabilitatea si-o asuma aproape in totalitate.
O afacere de familie
"Ce facem noi aici e o afacere de familie. Avem spre lucru 480 ha, avem dotarea necesara, obtinem productii foarte bune si, totusi, in ultimii ani, ne-am confruntat cu mari probleme financiare din cauza pretului mic de valorificare a productiei vegetale. Ideea fermei de porci a fost a lui Stefanut si, iata, e un succes. Oricum, de cind a venit el in ferma se cunoaste. Idei noi, putere de munca, capacitate de sinteza, masuri rapide si foarte mult curaj. Am optat pentru sistemul de crestere a porcului in sistem gospodaresc, pe a