In UDMR se prefigureaza o noua platforma politica, formata din liderii organizatiilor din Cluj, Bihor si Arad si care este condusa de ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy. El a definit trei dintre directiile in care propune reformarea Uniunii.
Reporter: Domnule ministru, in ultima vreme presa a avansat ideea crearii unui Grup de la Cluj din UDMR. Exista mai multe asemenea grupuri in alte formatiuni politice.
In PSD exista grupul format in jurul fostului vicepremier Ioan Rus, exista un astfel de grup si in PNL, format in jurul presedintelui Consiliului Judetean Cluj, Marius Nicoara, si, de asemenea, acum se formeaza un grup si in PNTCD. Vreau sa va intreb cine anume va intra in acest Grup de la Cluj din UDMR?
Zsolt Nagy: Nu stiu daca putem vorbi chiar de un Grup de la Cluj, cu toate ca suntem mai multi care ne-am inceput cariera politica in Cluj. Sunt si altii care fac parte din acest grup informal care nu sunt din Cluj, nici macar studiile nu si le-au facut la Cluj. Pe de alta parte, este firesc ca orice idee de schimbare, de innoire, de eficientizare a activitatii UDMR sa vina din Transilvania.
De unde sa vina de altundeva decat de aici? Si inca o precizare foarte scurta: toate demersurile acestea le-am facut in calitate de vicepresedinte UDMR. Ca sunt si ministru in acelasi timp, este altceva, dar le-am facut in calitate de vicepresedinte executiv al UDMR.
R.: Voiam sa va intreb care ar fi filialele sau oamenii politici care sprijina aceste demersuri...
Z. N.: In primul rand tin sa precizez ca noi am lansat o dezbatere publica. Si cand spun "noi", ma refer la cativa lideri nationali, cum este domnul deputat Kelemen Hunor, cum este domnul presedinte al UDMR Cluj, Laszlo Attila, sau alti colegi, secretari de stat sau care lucreaza in administratia centrala, cu care am avut mai multe discutii.