şi care tocmai plănuia să îşi depună actele pentru a rămâne în continuare în armată.Viaţa lui nu a fost tocmai uşoară. Părăsit de tată încă de când avea doar câţiva ani, Florin şi care tocmai plănuia să îşi depună actele pentru a rămâne în continuare în armată.
Viaţa lui nu a fost tocmai uşoară. Părăsit de tată încă de când avea doar câţiva ani, Florin s-a văzut nevoit, la o vârstă fragedă, să aibă grijă de fratele său mai mic, dar şi să fie un sprijin pentru mama sa, muncitoare la o fabrică de pantofi din Timişoara. Problemele păreau să se rezolve însă pentru el. Florin Musteaţă se pregătea pentru o carieră în armată. El intenţiona ca, după terminarea stagiului militar obligatoriu, în 15 octombrie, să îşi contruiască o carieră în acest domeniu. "Îi plăcea în armată şi se bucura că îşi va putea ajuta financiar familia", a spus unul dintre unchii săi. Acesta şi-a mai amintit că tânărul avea o prietenă şi chiar îşi anunţase familia că vrea să se căsătorească în scurt timp.
Ucigaşul, un soldat-model
Conform declaraţiilor colegilor săi, care au fost adunate până acum ca probe la dosar, Marius Graure, tânărul care şi-a ucis colegul de arme, este un soldat-model, ca atitudine, comportament, curăţenie şi disciplină. El se află acum în stare de şoc, la unitatea militară 01198 din Lipova, sub supravegherea colegilor săi. Procurorii de la Parchetul Militar Timişoara vor decide, în aceste zile, dacă este cazul să fie internat pentru expertiza psihiatrică. Dacă, în urma anchetei, va rezulta faptul că a fost ucidere din culpă, tânărul riscă pedeapsa cu închisoarea de la doi la şapte ani.
"Făcea tot timpul farse pe seama colegilor săi"
Dacă despre Graure colegii şi superiorii au spus că este un soldat exemplar, fără probleme, despre Florin Musteaţă au declarat, conform prim-procurorului militar adjunct Radu Ilina, că "era pus pe ş